Početna Gradske teme Nastavljen program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

Nastavljen program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

0

Šest pokrajinskih sekretarijata, Grad Novi Sad, Vojvodinašume i Pokret gorana potpisali su danas protokol o saradnji u realizaciji projekta “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” čiji je cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama.

Deca i učenici će, zahvaljujući tom programu, biti prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš podsetio je da program pokrenut pre 12 godina danas broji ukupno devet partnera.

Želimo da podržimo jedni druge, a posebno prosvetne radnike, u nastojanju da briga o mikrosredini i okruženju budu način razmišljanja i delovanja i trajno opredeljenje svih nas – izjavio je Sakalaš.

U realizaciju projekta uključio se i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a po rečima sekretara Daneta Baste izuzetno je važno da se mladi edukuju o ekologiji i zaštiti životne sredine, značaju reciklaže i pošumljavanja i drugim pitanjima značajnim za očuvanje životne sredine.

Podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak istakla je da je važno da institucije podrže ovakve programe.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay