Početna Gradske teme Konkurs za mlade muzičare na Exit festivalu

Konkurs za mlade muzičare na Exit festivalu

exit1

Exit festival i Studentski kulturni centar Novi Sad, pokrenuli su novi, dosad najveći, konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula. Bendovi, disk džokeji i svi muzičari od danas mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati zaključno sa 4. majem, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.
Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili di-džej miksa putem svetskog striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu.

Šansu da istupe iz virtuelnog sveta i možda po prvi put predstave svoj talenat pred publikom, dobiće četrdesetak bendova i izvođača iz zemlje i sveta. Najbolje će birati selektorski tim sastavljen od najeminentijih ličnosti domaće muzičke scene i potvrđenih poznavalaca alternativnog zvuka.

“Mislim da je ova akcija Exit-a upravo infrastruktura i temelj, jer je ona jako konkretna da da povod da neko svira ne samo da svira nego i da stvara, bude viđen i da tako dođe do šire publike”, smatra muzički novinar Dušan Majkić.

Muzička novinarka Branka Glavonjić izražava nadu da je ovo početak stvaranja neke nove srpske rok scene i da mladim ljudima treba dati šansu.

Šansu za afirmaciju mladi bendovi u našoj zemlji nažalost vrlo retko dobijaju, a direktor festivala Dušan Kovačević kaže da je promocija aktuelne muzike i ohrabrivanje novih umetnika vrlo važan segment društvene odgovornosti.

“Pokušavamo da neke od naših bendova predstavimo evropskoj sceni, da sviraju i na drugim festivalima, da gostuju na festivalskim konferencijama gde se upravo takvi bendovi i biraju. To vidimo kao jednu važnu misiju kojom Exit treba da se bavi u narednom periodu, a to je ne samo da uvozimo svet u Srbiju, nego i da izvozimo naše bendove u svet”, smatra Kovačević.

Konkurs za prijavu otvoren je danas i trajaće do 4. maja. Zainteresovani muzičari mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs .

Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na tom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na “prijavu za 2015. godinu”.

Autor: Tanjug, RTV