Početna Gradske teme Konkurs za učešće na seminarima Mrežom do posla i Otvaranje online prodavnice...

Konkurs za učešće na seminarima Mrežom do posla i Otvaranje online prodavnice otvoren do 4. oktobra

Konkurs za učešće na dva vezana seminara, koji su posvećeni razvoju biznis ideja, upotrebi digitalnih tehnologija u preduzetništvu, sa posebnim fokusom na otvaranje onlajn prodavnice, otvoren je do 4. oktobra u 16 sati.

Seminare organizuju Društvo Raspustilište i Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje pod pokroviteljstvom Gradske Uprave za Sport i Omladinu.

Seminar 1 – Mrežom do posla
Trodnevni seminar za razvoj biznis ideja i upotrebu digitalnih tehnologija u preduzetništvu “Mrežom do posla”, usmeren je na razvoj preduzetničke ličnosti korisnika (znanja o preduzetništvu i digitalnim tehnologijama, organizacione i komunikacione veštine), testiranje biznis ideje online prodavnice (preispitivanje, menjanje i usavršavanje na osnovu analize okruženja i sopstvenih snaga i slabosti) i razvoj ključnih elemenata biznis plana na osnovu razbistrene ideje.
Seminar sprovodi Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje u okviru projekta “Biznis mladih Srbije – Na početku je važna podrška”, u partnerstvu sa Razvojnim fondom za mlade i Smart kolektivom. Biznis mladih Srbije je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih koji ima za cilj da putem razvoja preduzetništva pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao.
Seminar 2 – Otvaranje onlajn prodavnice
Dvodnevni seminar Za posao – otvori svoj E shop usmeren je na usvajanje potrebnih znanja za otvaranje i uspešno vođenje online prodavnice: zakonske propise, tehničke potrebe, proces otvaranja prodavnice, formiranje cena, priprema i postavljanje proizvoda, reklamiranje kao i procedure naplate i slanja proizvoda u inostranstvo.
Osnovni akcenat je na prodaji rukotvorina i proizvoda starih zanata. Praktični primeri će biti zasnovani na najvećoj svetskoj platformi za prodaju rukotvorina – Etsy-ju.
Seminari Mrežom do posla i Otvaranje online prodavnice će se održati od 9. do 11. oktobra, odnosno  14. i 15. oktobra, u prostorijama Društva Raspustilište, u Radničkoj 20.
Prisustvo je besplatno za sve stanovnike Novog Sada i prigradskih naselja, mlađe od 30 godina. Broj mesta je ograničen.
Informacije i prijave su na raspustiliste@gmail.com i telefone 021/521-447 i 063-560-906.
U prijavi za Seminare ostavite svoje kontakte (mejl i telefon) i opišite u nekoliko rečenica prethodna iskustva ili znanja iz preduzetništva, ukoliko ih imate. Prijava podrazumeva učešće na oba seminara.
Autor: 021.rs