Početna Gradske teme Konkurs za volontere u udruženju “Prevent”

Konkurs za volontere u udruženju “Prevent”

0

prevent

Udruženje “Prevent” raspisalo je konkurs za nove volontere, koji je otvoren do 20. marta.

Mladi od 18 do 30 godina, koji su snažno motivisani, odgovorni i posvećeni i imaju dovoljno vremena da se obavežu na rad u naredne dve godine mogu se prijaviti na konkurs. Intervjui će biti krajem marta, a nakon odabira kandidata, biće organizovana i odgovarajuća obuka.

Volonterima koji polože određeni test, biće ponuđen dalji angažman na projektu. Trening volontera obuhvata teme poput radioničarskog i omladinskog rada, neformalnog obrazovanja, prevencije, smanjenja štetnosti, diskriminacije i terenskog rada.

Tom prilikom steći će znanje i veštine za vođenje radioica u svratištu za seksualne radnice koje rade na ulici, ali i za rad na drugim projektima i aktivnostima Udruženja. Volonteri će biti uključeni u rad cele organizacije, ali prvenstveno kao voditelji radionica na projektu “Svratište za seksualne radnice”.

“Prevent” je udruženje građana koje radi od 2004. godine. Ima bogato iskustvo u domenu rada na problemima zavisnosti, narkomanije, HIV infekcije, polnih bolesti, kao i u radu sa posebno osetljivim grupama stanovništva kao što su mladi, korisnici droga i seksualne radnice.

Formulari za prijavu mogu se naći na zvaničnom sajtu udruženja.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs