Početna Gradske teme Konkursi za izbor direktora Tržnice, Stana i Toplane

Konkursi za izbor direktora Tržnice, Stana i Toplane

0

Skupština grada bi na narednoj sednici trebalo da donese odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora Tržnice, Stana i Novosadske toplane.

U ova tri javna preduzeća se nalaze vršioci dužnosti već duže od šest meseci i raspisivanje konkursa je bilo očekivano. Svi su postavljeni nakon prošlogodišnjih izbora kada su gradska preduzeća podeljena između stranaka.

Uslovi za kandidate su isti za sva preduzeća i u skladu su sa zakonskim propisima. Ipak, na osnovu višegodišnjeg iskustva novosadske vlasti, vrlo verovatno je da će aktuelni v. d. direktori biti jedini kandidati na konkursima za direktora.

Podsetimo, v.d. direktor Toplane je Nenad Barac iz SNS koji je ranije bio direktor Informatike.

V .d. direktor Tržnice je Uroš Lončar iz SNS, kojem je to prva direktorska funkcija u nekom javnom preduzeću. Pre toga je bio odbornik u Skupštini grada. Iz Demokratske stranke je preleteo u Jedinstvenu Srbiju, nakon čega je prešao u SNS.

V.d. direktor Stana je Dragan Milošević iz SNS koji je i danas nepoznat široj javnosti.

To što nije poznat novosadskoj javnosti nije novina za direktore javnih preduzeća u poslednjih devet godina, s obzirom na to da se deo njih ne pojavljuje ni pred medijima, a za neke ne postoje ni biografski podaci.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay