Početna Gradske teme “Kontinental” stiže u Novi Sad, posao za 500 inženjera

“Kontinental” stiže u Novi Sad, posao za 500 inženjera

0

Nemačka kompanija “Kontinental” otvoriće do 1. jula u Novom Sadu Centar za istraživanje i razvoj. Do tada će zaposliti 100, a tokom naredne dve godine još 400 inženjera.

Gradonačelnik Miloš Vučević i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se sa predstavnicima kompanije. Vučić tvrdi da će bruto plata inženjera biti oko 2.300 evra.

– Radi se o kompaniji najvišeg kvaliteta, što je od neverovatnog značaja za Srbiju. To je do sada najbolji nemački investicioni projekat, i istovremeno to je signal i za sve velike kompanije da dođu u Srbiju – rekao je Vučić.

“Kontinental” je osnovan 1871. godine i nudi bezbedna, efikasna i pristupačna rešenja za vozila, mašine, saobraćaj i transport. Centar u Novom Sadu će realizovati projekte koji su u nadležnosti odeljenja enterijera, koji zapošljava više od 43.000 ljudi širom sveta.

U Novom Sadu će sa radom početi dve poslovne jedinice, karoserija i bezbednost, i komercijalna vozila i post-prodaja. Kompanija će započeti saradnju sa novosadaskim univerzitetima kako bi razvila uspešne partnerske modele.

Izvor: Novisad.com
Foto: novisad.rs