Početna Politika DS: Pojedini funkcioneri prijavili imovinu višestruko veću od njihovih plata

DS: Pojedini funkcioneri prijavili imovinu višestruko veću od njihovih plata

0

Demokratska stranka (DS) optužila je danas pojedine gradske funkcionere u Novom Sadu da su u novim prijavama svoje imovine prikazali nove stanove, automobile i ostalo za šta nisu dokazali poreklo, a koje višestruko premašuju vrednost njihovih plata koje primaju u organima lokalne samouprave.

DS je u saopštenju najavila da će tražiti od Agencije za borbu protiv korupcije i drugih državnih institucija da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, provere vrednost i poreklo imovine aktuelnih gradskih funkcionera u Novom Sadu koju su stekli tokom dosadašnjeg mandata.

Dodaje se da je odbornik DS-a u Skupštini grada Novog Sada Goran Radojev pokušao u decembru da putem odborničkog pitanja sazna podatke o poreklu imovine člana Gradskog veća Vladimira Stojkovića, ali je Stojković posle šest meseci čekanja na odgovor odbio da pruži tražene podatke, sa objašnjenjem da to pitanje nije u delokrugu njegovog rada u Gradskom veću.

– Isti taj Stojković je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je u dosadašnjem mandatu u Gradskoj kući stekao stan od oko 95 kvadratnih metara i automobil, koji prema podacima iz kataloga ovlašćenog prodavca, u zavisnosti od opreme, košta od 30.000 do 40.000 evra. Sa platom koja iznosi nešto više od 100.000 dinara, Stojković nikako nije mogao za tako kratko vreme steći novu imovinu koja vredi više od 100.000 evra, pa državni organi imaju i pravo i obavezu da provere vrednost i poreklo iste – piše u saopštenju.

Demokrate dodaju da se “podrazumeva” da nemaju ništa ni protiv toga da se proveri imovina i svih ostalih sadašnjih i bivših gradskih funkcionera koju su stekli tokom mandata u lokalnoj samoupravi.

– Nema stvarnog razvoja i napretka društva dok se ne uspostave efikasan i jasan mahanizam kontrole rada državnih organa i institucija i ljudi koji su im na čelu – navodi se u saopštenju DS-a.

Izvor: Beta
Foto: Promo