Početna Gradske teme Kontinetal širi svoj razvojni centar u Pupinovoj palati, novih 1.000 kvadrata

Kontinetal širi svoj razvojni centar u Pupinovoj palati, novih 1.000 kvadrata

0

Kompanija Kontinental zakupiće još 1.000 kvadratnih metara u Pupinovoj palati za proširenje kapaciteta svog razvojnog centra, pa će tako poslovati na ukupno 9000 metara kvadratnih, saopšteno je danas na prijemu čelnika ove kompanije u Gradskoj kući.

Kontinental do kraja leta najavljuje i pokretanje grinfild investicije u Kaću, a radi se o njihovom razvojnom centru, koji će se nalaziti u blizini zrenjaninskog puta. U ovaj istraživački park biće uloženo milijardu dinara.

Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da duguje veliku zahvalnost kompaniji Kontinental i poručio da uvek mogu računati na podršku Grada Novog Sada.

Markus Moel, potpredsednik Kontinentala kaže da kompaniju očekuje i sastanak sa Fakultetom tehničkih nauka, zbog stalne potrebe za novim kadrovima, a ove godine biće zaposlena prva grupa inžinjera iz oblasti elektrotehnike, dok će u narednim godinama biti zaposleno još njih 200 . Dodaje da njihovi klijenti očekuju uvek boljitak i savršenije momente u kvalitetu vozila i da zato u kompaniji planiraju proširenje kapaciteta.

Saša Ćoringa, generalni direktor Continental Automotive Srbija rekao je da su Srbi najspremniji i najfleksibilniji da dokažu da su najbolji, te da je bilo ljudi koji su radili do 3 ujutru da bi dokazali da je Novi Sad spreman za sve ovo.

Svi su motivisani i srećni sto će raditi posao u svom gradu i državi.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Continental / Promo