Početna Gradske teme Korisnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih lica biće dozvoljen izlazak nakon...

Korisnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih lica biće dozvoljen izlazak nakon kompletne vakcinacije

0

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević iniciraće početkom naredne sedmice preporuku da se korisnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih lica, koji su završili kompletnu imunizaciju, dozvoli kretanje van ustanova.

Kisić je to prenela danas predstavnicima 12 ustanova za smeštaj odraslih i starih lica, a saopšteno iz resornog Ministarstva.

Ministarka je u video razgovoru sa predstavnicima ustanova iz Knjaževca, Ljubovije, Blaca, Užica, Mataruške banje, Prokuplja, Vršca, Kragujevca, Beograda, Niša, Novog Sada i Aleksinca izrazila zadovoljstvo što i na taj način može da se informiše o njihovom radu i sasluša njihova mišljenja.

Na sastanku se razgovaralo o imunizaciji korisnika, mogućnosti izlaska korisnika van ustanova nakon imunizacije, kao i o temama koje se tiču svakodnevnog rada tih ustanova.

Ovakav način komunikacije sa ustanovama koje su nedavno dobile tehničku opremu postaće praksa u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici RFZO, kao i pomoćnik ministra za rad u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay