Početna Gradske teme Korona virus sve više slabi u AP Vojvodini

Korona virus sve više slabi u AP Vojvodini

U AP Vojvodini se nastavlja trend opadanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid 19 infekcije trenutno leči 56, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, na mehaničku ventilaciju je u KCV priključeno pet, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 “Novosadskog sajma”, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalaze 34, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu 47 pacijenata.

Paralelno sa nastavkom intenzivne borbe protiv epidemije, zdravstveni sistem AP Vojvodine funkcioniše i u svim drugim segmentima, pa je, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića, u poslednjih sedam dana u medicinskim ustanovama u pokrajini građanima pruženo više od 300.000 usluga koje nisu vezane za Covid 19 infekciju.

Uprkos relaksaciji mera koja je rezultat uspešne borbe protiv epidemije, za konačnu pobedu nad virusom Covid 19 i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay