Početna Gradske teme Vraćamo se u normalu: Danas počinje ponovo da radi prevoz i otvaraju...

Vraćamo se u normalu: Danas počinje ponovo da radi prevoz i otvaraju se kafići

Kako je i najavljeno, danas kreće gradski prevoz i otvaraju se ugostiteljski objekti u Novom Sadu, a 8. maja biće otvoreni i tržni centri. Gostujući na RTV-u, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će se vrlo brzo videti da li nove mere daju dobar rezultat.

– Novi Sad je potpuno spreman za dodatna ublažavanja mera. Sve pripremne radnje su izvršene, obaveštenja sa pravilima su puštena. Subotnji prolećni raspored vožnje će važiti za GSP, biće obeležena mesta gde se ne sme sedeti, moraju svi nositi maske, kontrolori će proveravati to. Naš predlog je da poslodavci kupe markice za zaposlene i tako bi se najbolje rešilo pitanje plaćanje prevoza – objasnio je Vučević.

Naglasio je da će rad ugostitelja proveravati inspekcijske službe.

– Sve propisane mere će se morati primenjivati, akcenat je na ličnoj odgovornosti, jer ako se pogorša zdravstvena situacija, moraćemo opet da pooštravamo mere. Ne možemo u svaki kafić da stavljamo po jednog policajca da kontroliše mere, ponavljam, najbitnije je da svi pođemo od pojedinačne odgovornosti – dodao je.

Vučević je naglasio da se 11. maja otvaraju vrtići u Novom Sadu.

– Rad vrtića će biti organizovan na najbolji mogući način. Dobili smo protokole za obdaništa, ona će biti bezbedna, biće pojačane mere zaštite dece i vaspitačica. Deca će što je moguće više boraviti napolju, provetravaće se češće prostorije, češće će deca prati ruke, vaspitačice će nositi maske. Biće organizovane manje grupe, do 10 mališana po grupi i centralna kuhinja je spremna da radi – zaključio je Vučević.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay