Početna Gradske teme Kovid bolnica na Mišeluku biće gotova do 1. septembra

Kovid bolnica na Mišeluku biće gotova do 1. septembra

0
DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

Radovi na izgradnji kovid bolnice na Mišeluku uveliko teku i odvijaju se po planu, tako da se završetak radova može očekivati 1. septembra. Sudeći po tempu izgradnje rok će biti ispoštovan i bolnica će do tada, najverovatnije, biti stavljena u punu funkciju.

Kamen temeljac za bolnicu na Mišeluku postavljen je 28. aprila, a sada se već izvode gipsarski radovi u određenom delu objekata.

Kapacitet te zdravstvene ustanove, koja se prostire na 19.500 kvadratinih metara, biće više od 600 kreveta, od kojih će 400 biti namenjeno za pacijente na poluintezivnoj nezi, a 220 za najteže pacijente, odnosno za one kojima je potrebna intezivna nega.

Kako je planirano, objekat na Mišeluku u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od koronavirusa, a po okončanju borbe protiv kovida, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.

Do sada su oboleli od koronavirusa, čije je zdravstveno stanje zahtevalo hospitalizaciju, lečili na tri različita mesta u Novom Sadu, a najveći teret od početka epidemije izneo je Klinički centar Vojvodine.

Izgradnja kovid bolnice na Mišeluku trebalo bi ujedno da označi i rasterećenje KCV-a, gde se svakodnevno leče korona pozitivni pacijenti još od 7. marta prošle godine.

Novac za bolnicu izdvojen je u republičkom budžetu, dok je za komunalno opremanje Grad Novi Sad iz svog budžeta izdvojio 250 miliona dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Ministarstvo odbrane