Početna Gradske teme Kovid centar na Novom naselju od ponedeljka neće raditi noću

Kovid centar na Novom naselju od ponedeljka neće raditi noću

0

Kovid centar na Novom naselju od ponedeljka, 17. maja, neće raditi preko noći. Kako kažu u Domu zdravlja „Novi Sad“, radno vreme Kovid centra biće od 8 do 22 časa.

Na ovaj korak smo se odlučili zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije i manjeg broja novoobolelih kojima je, bez problema, moguće pružiti zdravstvenu pomoć u toku dana – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pomoćnica direktora novosadskog Doma zdravlja dr Ljerka Popov navodi da su proteklih dana imali od 200 do 250 pregleda dnevno, od čega je polovina njih dolazila prvi put, a tek nekoliko građana je došlo na pregled tokom noći.

Ukoliko se nekom od pacijenata koji su pozitivni na koronavirus pogorša stanje, odnosno ne mogu da dišu, javi se nedostatak daha i slično, onda se oni javljaju u prijemno-trijažnu ambulantu Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodina. Ostali pacijenti se javljaju Hitnoj pomoći ili idu u Urgentni centar KCV-a – poručuje Popov.

U Domu zdravlja napominju da će se prilagoditi i adekvatno reagovati u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i potrebe za povećanjem broja lekarskih timova.

Ambulanta na Novom naselju ostaje kovid centar i za sada nije planirano da se vrati u redovan rad.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay