Početna Danas u gradu Tužilac traži pet godina zatvora za napadače na novinara Daška Milinovića

Tužilac traži pet godina zatvora za napadače na novinara Daška Milinovića

0

Tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih za napad na radijskog voditelja Daška Milinovića. Tužilaštvo je istovremeno predložilo sudu da se produži pritvor svoj trojici okrivljenih.

Milinović je napadnut 16. aprila u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole „Vasa Stajić“ prilikom odlaska na posao. Prema njegovim rečima, napadači su ga poprskali suzavcem i potom udarili metalnom šipkom. Policija je vrlo brzo nakon incidenta uhapsila osumnjičene za napad.

Javni tužilac Dejan Rakonić saopštio je da je nakon preduzetih dokaznih radnji, 13. maja, Osnovnom sudu podneo optužni predlog protiv U. S. (25) i N. K. (24) iz Surčina, koji se terete da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu. Optužni predlog podnet je i protiv M. E. (31) iz Jakova i on se tereti da je podstrekivao nasilničko ponašanje.

U navedenom optužnom aktu, tužilaštvo je za okrivljenog podstrekača i okrivljenog koji je oštećenom naneo lake telesne povrede, predložilo izricanje maksimalne zakonom propisane kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret u trajanju od po pet godina zatvora, te je stavilo predlog da se prema okrivljenima produži pritvor – navodi tužilac Rakonić.

Izvor: novisad.com
Foto: pixabay