Početna Gradske teme Posetite sedmi ArtEcomarket: Kreativnost i hrana u Katoličkoj porti!

Posetite sedmi ArtEcomarket: Kreativnost i hrana u Katoličkoj porti!

artecomarketIdealan recept novih upoznavanja kultura i običaja događa se upravo na pijacama. Neki gradovi su bogatiji istorijom od drugih, neki raznovrsniji uticajima i kulturnim preplitanjima, neki življi, kakav je i Novi Sad svake godine tokom EXIT festivala. Sedmi ArtEcomarket održaće se u Katoličkoj porti od 6. do 12. jula, a u okviru ovog njega predstavi će se više od 60 izlagača iz cele Srbije.

Tokom održavanja Marketa posetioci će imati priliku da obiđu dve zone koje će svaka u svom domenu predstaviti bogat program rukotvorina kao i bogat ukus zdrave hrane, koja kod nas ne manjka.

Art zona predstavlja mesto gde umetnici izlažu svoje ručno pravljene radove i ona na izvrstan način objedinjuje i spaja ljude iz različitih krajeva Srbije. Pored toga, Art zona Novosađanima i gostima kojih u period održavanja Marketa, sada već tradicionalno ima iz svih krajeva sveta, pruža mogućnost da se upoznaju sa nekonvekcionalnim stvarima i predmetima, počev od garderobe i nakita, prirodne kozmetike,…. Ovo je jedinstvena prilika da dizajneri pokažu da kreativnost i talenat stanuju i u Srbiji.

Zona hrane kao mesto dobrih ukusa ovog puta predstavlja neke novitete. Zdravo pecivo, organski proizvodi, domaće pivo i kuhinja koju vodi od početka Nevena Zelunka Cvijetić blogerka bloga “Hleb lale” koja će od proizvoda koji se izlažu u ovoj Zoni na licu mesta praviti ukusna i zdrava jela.

Uprava za kulturu grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Kulturni centar novog Sada su podržali kreativnu ideju ove manifestacije.

Tokom 7. i 8. jula Artecomarket je bogatiji za muzički program, koji organizuje YoutFair. Pa će Novosađani tako uživati uz zvuke latino i Rege muzike, sve do prvog dana EXIT festivala, kada spremno dočekujemo turiste i nudimo im kreativnost i ukuse koje Srbija beskomrpomisno ima da ponudi.

Vidimo se na sedmom ArtEcomarketu!

Autor: Ljiljana Kozarev