Početna Gradske teme Kreće navlačenje lukova na Žeželju

Kreće navlačenje lukova na Žeželju

Zbog navlačenja lukova na Žeželjevom mostu plovidba na Dunavu biće obustavljena u ponedeljak u 8 časova. Domaći i međunarodni rečni saobraćaj biće blokiran za sva plovila do četvrtka u 20 časova.

Zabrana plovidbe odnosi se na deo reke između ušća kanala u Dunav i mosta “Varadinska duga”.

Od ponedeljka do četvrtka Lučka kapetanija, izvođači radova na mostu i služba obezbeđenja na gradilištu radiće 24 časa, kako ne bi bilo nesrećnih događaja na Dunavu.

Šef novosadske lučke kapetanije Boris Oreb za Radio “Novi Sad” kaže da su brodari upoznati sa situacijom na reci.

– Svi učesnici u rečnom saobraćaju i svi nautički klubovi dobili su saopštenje Lučke kapetanije. Obaveštenje o zabrani saobraćaja nalazi se na internetu i na uobičajenim oglasnim tablama – navodi Boris Oreb.

Osim na vlasnike čamaca i malih brodova, ova vanredna situacija posebno će se odraziti na međunarodni putnički i teretni saobraćaj. Zbog zabrane saobraćaja, na Dunavu kod Novog Sada očekuje se gužva, ali nizvodno i uzvodno od mosta postoje sidrišta predviđena za velike brodove.

– Sidrište se nalazi na šezdesetom kilometru, kod Kamenjara, a svi brodari su upoznati sa situacijom na reci – kaže Oreb.

Novosadska Lučka kapetanija saopštila je da će saobraćaj na Dunavu biti ponovo obustavljen od 17. do 21. septembra zbog radova na Žeželjevom mostu.

 

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay