Početna Gradske teme Krivične prijave protiv novosadskih preduzeća zbog vozila u Lučanima

Krivične prijave protiv novosadskih preduzeća zbog vozila u Lučanima

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zaprimljene su krivične prijave podnete od strane Posmatračke organizacije CRTA, protiv odgovornih u novosadskim preduzećima i ustanovama zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

List “Danas” piše da su sve prijave zavedene u predmetima ovog tužilaštva i po njima je već zahtevano prikupljanje potrebnih obaveštenja od policije, saopštio je rukovodilac Posebnog odeljenja Vidak Daković.

Polovinom februara CRTA je podnela krivične prijave protiv odgovornih u novosadskim preduzećima i ustanovama, zbog korišćenja službenih vozila u Lučanima za vreme lokalnih izbora 16. decembra prošle godine.

Vladimir Zelenović, direktor JKP “Čistoća”, jednog od preduzeća čija su vozila navodno bila u Lučanima za vreme izbora, naveo je za “Danas” da nema saznanja o krivičnoj prijavi.

“Na adresu našeg preduzeća nije stiglo obaveštenje o tome. Ljudi i vozila ‘Čistoće’ nisu upućeni u Lučane, niti imamo saznanja da je iko od naših radnika bio na pomenutoj lokaciji u toku vanrednih lokalnih izbora. Nismo dobili nikakvu informaciju, niti smo kontaktirani u vezi sa tim slučajem, tako da nemamo razloga ni da očekujemo poziv iz tužilaštva”, rekao je Zelenović za beogradski list.

Direktori drugih preduzeća i ustanova u Novom Sadu, čija su vozila navodno bila u Lučanima, tvrde da nemaju saznanja da su podnete krivične prijave.

Inače, CRTA je identične krivične prijave podnela i protiv odgovornih lica u opštinama Šid i Pančevo, te u Savezu sportskih organizacija u Šidu, JKP “Drugi oktobar” u Vršcu i Poljoprivredne stručne službe u Vrbasu, čija vozila su, takođe, snimljena u Lučanima iako ta preduzeća tog dana, a ni ranije, nisu imala nikakvih poslova ni razloga da budu u toj varošici.

Izvor: Danas
Foto: Pixabay