Početna Gradske teme Kružni tok i definitivno kod Spensa

Kružni tok i definitivno kod Spensa

0

Kružna raskrsnica na uglu Cara Lazara i Fruškogorske će biti sagrađena, ali neće biti muzičke fontane u njenom centru, saznaje 021.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da na raskrsnici neće biti ni spomenika Nikoli Tesli, što je bio njegov predlog. On je za 021 naveo da je to njegov politički stav oko budućeg izgleda ugla Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, dok urbanisti imaju drugačije mišljenje.

To neće biti muzička fontana. Ja sam predložio da tu bude spomenik Nikoli Tesli, zbog blizine Univerziteta i zbog toga što je Tesla svojevremeno proglašen za počasnog građanina Novog Sada, ali su mi urbanisti rekli da to nije dobro rešenje jer bi ometao pregled raskrsnice i građani ne bi mogli da mu priđu zbog saobraćaja“, kaže Vučević.

Podsetimo da se o ideji o gradnji muzičke fontane na Limanu II saznalo pre nekoliko meseci prilikom tendera za izbor projektanta za gradnju kružnog toka. Naime, o kružnom toku se priča već nekoliko godina kao o rešenju koje su urbanisti i saobraćajni stručnjaci predložili jer su procenili da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Međutim, iznenađenje je bilo to što je Uprava za građevinske investicije na tenderu od projektanta tražila da nacrta i fontanu. Na kraju je tender završen time što je projektovanje dodeljeno firmi “MHM-projekat”, koja se i pre javne nabavke spominjala kao neko ko bi mogao da radi ovaj posao, jer je na Jutjubu objavljena simulacija kružnog toga sa fontanom, urađena po narudžbini baš ovog preduzeća.

Ovih dana bi trebalo da se završi rok u kojem je “MHM-projekat” trebalo Gradu da dostavi projekat, a od daljih poteza Uprave, koji podrazumevaju tender za izvođenje radova, videće se da li je fontana definitivno obrisana iz planova.

Izvor: 021.rs
Foto: 021/Screenshot