Početna Gradske teme Postignut dogovor o reprogramu duga Kanala 9

Postignut dogovor o reprogramu duga Kanala 9

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa saradnicima primio je vlasnicu Kanala 9 Maju Pavlović i tom prilikom postignut je dogovor o reprogramu duga.

Nakon sastanka, kojem su prisustvovali državni sekretar Aleksandar Gajović, pomoćnica ministra za informisanje Slavica Trifunović i v.d. direktora JP Emisione tehnike i veze Branko Gogić, postignut je dogovor o reprogramu duga koji Kanal 9 ima prema tom javnom preduzeću, navodi se u Ministarstvu.

Na samom početku razgovora, ministar Vukosavljević ohrabrio je Maju Pavlović da bez oklevanja prekine štrajk glađu, imajući u vidu da ugrožavanje sopstvenog zdravlja svakako nije način za rešavanje bilo kog problema. Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je spremnost da pomogne u organizovanju sastanka vlasnice Kanala 9 i sa drugim nadležnim institucijama, kako bi se nastala situacija najbezbolnije razrešila.

Pavlović je rekla da će najverovatnije još večeras TV Kanal 9 krenuti ponovo sa emitovanjem redovnog programa. Direktorka TV Kanala 9 će prekinuti štrajk onog trenutka kada joj iz Ministarstva kulture i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jave tačan datum sastanka kome će prisustvovati predstavnici Javnog preduzeća Emisiona tehika i veze (ETV), Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja i OEBS.

Pavlović je izrazila očekivanje da će termin biti određen tokom dana. Kako je dodala, na današnji sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja naknadno je došao i v.d. direktora “Emisione tehnike i veza” Branko Gogić sa kojim je potpisan Sporazum o reprogramu duga. “Dogovorili smo da ETV da grejs period Kanalu 9 dok se ne završe upravni sporovi koje vodimo. Otišli smo posle sastanka u ETV i potpisali Sporazum”, rekla je Pavlović.

Branko Gogić potvrdio je da je ETV sa TV Kanalom 9 “potpisao sporazum čiji su uslovi prihvatljivi za obe strane” i da je sada na ovoj televiziji da uključi signal. Maja Pavlović rekla je da je ministar Vukosavljević bio detaljno upoznat sa problemima sa kojima se suočava ova televizija.

On je shvatio da je to kompleksan problem, da obuhvata niz pojedinačnih problema koji se moraju rešavati jedan po jedan. Savetovao mi je da se u vezi sa upravnim sporovima obratim i ministarki pravde Neli Kuburović, što ću i uraditi. Državni sekretar Aleksandar Gajović preuzeo je na sebe obavezu da, za početak, organizuje zajednički sastanak koji sam tražila“, rekla je Maja Pavlović.

Kako je istakla, nada se da će problemi polako početi da se rešavaju i da će u toku dana dobiti datum sastanka čime će “prestati razlog za njenu građansku neposlušnost”. Zbog duga od 2,5 miliona dinara prema ETV-u, to preduzeće je 18. maja isključilo signal Kanala 9 na predajniku Crveni Čot. Predstavnici NUNS-a, NDNV-a i ANEM-a podržali su vlasnicu Kanala 9.

Izvor: 021.rs
Foto: Ministarstvo kulture i informisanja