Početna Gradske teme Kupovina 100 podzemnih kontejnera i softvera koji će beležiti popunjenost

Kupovina 100 podzemnih kontejnera i softvera koji će beležiti popunjenost

0

JKP “Čistoća” će za isporuku 100 podzemnih kontejnera i kupovinu softvera koji će pratiti njihovu popunjenost izdvojiti nešto više od 75 miliona dinara sa PDV-om.

Na tenderu je posao pripao jedinom ponuđaču koji se javio, tj. konzorcijumu firmi “Eco Signal” i “Urban solutions” iz Beograda koje se pretežno bave gradnjom podzemnih kontejnera i preduzeća “Energy pro” iz Novog Sada, koje je registrovano za obavljanje građevinskih radova.

Iz ovako odabrane ponude nije jasno ko će biti zadužen da izradi softver koji će Čistoći pokazivati da li su kontejneri popunjeni, tj da će sami kontejneri javljati da treba da se isprazne.

Nabavka softvera koji će beležiti popunjenost i sistemom alarma javljati Čistoći da je vreme da se kontejner isprazni potpuna je novina u komunalnom sistemu. Nabavkom ovog softvera novosadska Čistoća se izdvojila po novinama, nakon što je nedavno postala i prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje je uvelo privatno obezbeđenje koje čuva kontejnere.

JKP “Čistoća” rukovode kadrovi nekadašnjeg novosadskog SPO-a, a sada Pokreta obnove Kraljevine Srbije” na čijem je čelu u Novom Sadu član Gradskog veća za orbazovanje Vladimir Jelić.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay