Početna Gradske teme Kuriri na biciklima svakodnevno pomažu Novosađanima

Kuriri na biciklima svakodnevno pomažu Novosađanima

0

Podizanje lekova, čekanje na šalterima, predaja dokumentacije ili odlazak do prodavnice – sve to možete izbeći uz pomoć kurirskih službi. A jedna takva postoji u našem gradu preko pet godina.

Posla ima sve više, a loši vremenski uslovi pogoduju tom poslu, kažu mladi biciklisti koji svakodnevno pomažu Novosađanima. Ideja koja se rodila pre šest godina, danas je razvijen, ekološki biznis.

„Ideja se javila kada smo bili u Holandiji, i tamo smo videli u suštini kako ovaj sistem funkcioniše. I doneli smo tu ideju kod nas, veoma je sličan geografski, položaj i mentalitet i biciklistička kultura kao u Holandiji. Pružamo građanima i pravnim licima iz Novog Sada jednu kvalitetnu, ekološku i efikasnu kurirsku dostavu, koju obavljamo isključivo na biciklima”, objašnjava Dejan Vlaški, predsednik kluba.

Ljubav prema biciklizmu, zdrav život bez izduvnih gasova, dobra forma i solidna zarada, samo su neke od stvari koje su ovi strastveni vozači dvotočkaša uspeli da spoje. Kako dodaju mladi kuriri, građani su zadovoljni jer nude kvalitetne, efikasne i povoljne usluge.

„Ovim poslom sam počela da se bavim prvenstveno iz čiste ljubavi prema biciklizmu, iz čistog nekog hira. Takođe, da bih neke pare uspela da zaradim dok sam bila student. Međutim, ta priča se tako razvila, ne samo zbog biciklizma nego i zbog divnih ljudi koje sam tamo upoznala, sa kojima sam i dalje, a to je postala jedna porodica”, kaže Jovana Jovičić, eko kurirka.

Firma raste svakim danom, i danas broji preko trideset kurira. Takođe, često organizuju razne projekte kao što su „Plažne pepeljare”, „Bici oaza”, i mnoge druge humanitarne i ekološke akcije.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay