Početna Gradske teme Kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom “Blogerama”

Kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom “Blogerama”

blogerama

U organizaciji Matice srpske, Centra za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u novosadskim i subotičkim srednjim školama uskoro će drugu godinu zaredom biti organizovan kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom “Blogerama”.

Ova besplatna radionica će za cilj imati približavanje kulture lepog pisanja i čitanja srednjoškolcima, koji će imati mogućnost da se uče stvaranju blogova, video scenarija i kratkih priča. Kao sve raznovrsniji i popularniji oblik modernog stvaralaštva, blogovanje će ovom prilikom pomoći da se među zainteresovanim učenicima četvrtih razreda novosadskih i subotičkih srednjih škola razvije kreativan i kvalitetan odnos prema književnoj umetnosti i kulturi uopšte. “Blogeramu” će voditi mladi profesori srpske književnosti koji su već angažovani na Kursu kreativnog pisanja proze, koji se na Odesku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održava već više od deset godina. Prva predavanja na “Blogerami” održaće se u drugoj polovini oktobra 2016. godine. Zainteresovani učenici se mogu prijaviti ili pitanja postaviti preko Fejsbuk grupe “Blogerama”, ili putem mejla na blogerama.ff@gmail.com.

Centar za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti je projekat pokrenut od strane mladih književnih naučnika sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Centar predstavlja kulturnu platformu namenjenu afirmaciji modernih i inovativnih pristupa srpskoj i književnosti uopšte, pružajući istovremeno priliku profesorima srpske književnosti da svoja znanja prenose i van fakultetskih učionica, promovišući time ideju otvorenog univerziteta. “Blogerama” predstavlja najpoznatiju akciju Centra za istraživanje i popularizaciju srpske književnosti, a organizovana je u saradnji sa Maticom srpskom i Filozofskim fakultetom u Novom Sadu.

Autor: NsHronika