Početna Gradske teme Kursevi fotografije na Akademiji umetnosti

Kursevi fotografije na Akademiji umetnosti

0

Katedra za fotografiju Akademije umetnosti i ove godine pokreće seriju kratkoročnih kurseva fotografije u periodu od aprila do maja.

Svi ljubitelji fotografije imaće priliku da se od profesora i saradnika na Katedri za fotografije Akademije umetnosti upoznaju sa različitim žanrovima i fotografskim tehnikama, kao i da pronađu svoja interesovanja u oblasti fotografije i realizuju radove-serije fotografija.

Kurs je namenjen svim zainteresovanim polaznicima, nezavisno od predznanja, uzrasta (najmlađi je srednjoškolski uzrast), edukacije ili profesionalne orijentacije. Uz prenošenje praktičnih veština, akcenat radionica biće i na estetskim, primenjenim i drugim aspektima fotografije, a polaznici će moći da saznaju više o savremenim tendencijama u oblasti fotografskog obrazovanja.

Svi kursevi predviđaju osnovno (početno) znanje o fotografiji. Sav materijal potreban za rad obezbeđuje Akademija umetnosti, a poželjno je imati svoj analogni ili digitalni fotoaparat, u zavisnosti od radionice.

Radionice se održavaju u fotografskom studiju i laboratoriji Akademije u Kosovskoj 33 po sledećem rasporedu:

1. Studijska fotografija – mrtva priroda – 6. i 7. april (subota i nedelja) od 10 do 14h
2. Studijska fotografija – portret – 13. i 14. april (subota i nedelja) od 10 do 14h
3. Analogna (crno-bela) fotografija – 20. i 21. april (subota i nedelja) od 10-14h
4. Dokumentarna fotografija – istraživački rad – 4. i 5. maj i 11. i 12. maj od 10 do 14h (subota i nedelja)
5. Cijanotopija – stari fotografski proces – 18. i 19. maj od 10 do 14h (subota i nedelja)

Nakon završetka programa svi polaznici dobijaju sertifikat o završenom kursu na Akademiji umetnosti. Prijavni formular i detaljnije informacije možete pročitati OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay