Početna Gradske teme Kvantaš za sada na starom mestu, čeka plan uređenja

Kvantaš za sada na starom mestu, čeka plan uređenja

Pred odbornicima Skupštine Novog Sada uskoro će se naći Odluka o početku izrade plana za sve pijace u Novom Sadu. Ovaj plan imaće u svom sastavu i planove za izgradnju veletržnice, odnosno, za izmeštanje kvantaške pijace.

O veletržnici govori se već deset godina, i čini se da je došlo vreme da se ideja pomeri sa mrtve tačke.

Plan svih gradskih pijaca i izgradnju veletržnice radiće JP “Urbanizam”, a Dušan Bajić, direktor JKP “Tržnica”, rekao je za “Večernje novosti” da su trenutni kapaciteti kvantaške pijace, posebno u jesenjoj sezoni, suviše mali, tako da je i iz tog razloga potrebno da se traži kvalitetnije rešenje.

– Za veletržnicu postoje tri varijante. Može da bude deo našeg preduzeća, možemo da formiramo firmu – sestru, ili da se formira posebno preduzeće. Svako od njih ima svoje prednosti. Mi, trenutno, imamo oko 3,5 hektara površine, i prostor za parkiranje 30 kamiona, za prodaju iz kamiona, a trebalo bi nam daleko više. Samim tim, veletržnica je najbolje rešenje. Za nju, koliko ja znam, imamo bar osam kvalitetnih lokacija, ali, mnogo više će se znati kada “Urbanizam” završi svoj posao – navodi Bajić.

Direktor “Tržnice” procenjuje da bi se, ako svi planski dokumenti budu doneti na vreme, već u proleće sledeće godine moglo početi sa pripramama terena za buduću veletržnicu. Ističe da investicija neće biti manja od 10 miliona evra i da će se isplatiti za 10 do 12 godina.

On naglašava da sama veletržnica mora da ima bar šest hektara, a takođe i veliku hladnjaču, od najmanje 4.000 kvadratnih metara, na dva sprata.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay