Početna Sport Veselinović: Nadam se da ćemo uskoro kompletirati tim

Veselinović: Nadam se da ćemo uskoro kompletirati tim

0

Posle desetak dana provedenih na pripremama na Zlatiboru, fudbaleri “Vojvodine” vratili su se u Novi Sad, gde će nastaviti s radom i uigravanjem linija tima.

Jesu crveno-beli za tri dana skratili boravak na prelepoj srpskoj planini, ali su za to imali valjane razloge. Pre svega, na ovakvu odluku primoralo ih je veoma loše, kišovito i hladno vreme, koje prosto nije dozvojavalo nastavak nesmetanog rada, ali tome apsolutno mora da se doda i izostanak kontrolnih utakmica, kao provere do sada urađenog.

– Prezadovoljan sam odnosom ove grupe igrača “Vojvodine” prema obavezama, kao i njihovim izuzetnim, pravim profesionalnim radom tokom ove faze priprema. Trudili smo se i uspeli da realizujemo kompletan program koji smo pripremili, tako da ranijim povratkom u Novi Sad ništa ne gubimo. Igračima ćemo dati dva slobodna dana, a onda nastavljamo pripreme. Napravljen je detaljan plan s kim će “Voša” igrati do početka prvenstva i meča sa “Mladosti” iz Lučana na Karađorđu – konstatovao je Veselinović.

Kaže da postoji mogućnost da odu u etno-selo u Stanišićima (BiH), gde 6. jula igraju susret sa “Zvijezdom”, novim premijerligašem BiH.

– Zna se da ćemo se na našem stadionu 10. jula sastati s ruskim premijerligašem “Uralom” iz Jekaterinburga, a četiri dana kasnije, rival će nam biti FK “Katar” – kaže Veselinović.

“Vojvodina” je tokom rada na Zlatiboru ostala bez trojice veoma bitnih igrača u projekciji tima za narednu sezonu.

– Činjenica je da su nas napustili Putinčanin, Radovanović i Marko Gajić i da se kući vraćamo s manje fudbalera nego što smo ih imali kada smo pošli put Zlatibora. Šta da se radi, nadam se da će veoma brzo novi momci potpisati ugovore i da ćemo imati mogućnosti i vremena da ih uigramo s ostatkom ekipe. Svestan sam da nam dani prolaze i vreme curi, ali nikako u tome ne želim da tražim bilo kakav alibi. Držim da je “Vojvodina” i dalje veliki klub, ali je u ovom trenutku u njoj jedino izvesna – neizvesnost. Bez obzira, spreman sam da nastavim s ozbiljnim radom zajedno s mojim saradnicima i nadam se da ćemo uskoro kompletirati redove time – naglasio je Aleksandar Veselinović.

Svakako treba naglasiti i to da su neke ozbiljnije povrede i bolesti mimoišle novosadsku ekipu, ako se izuzmu lakši problemi s dobijenim udarcima koje su imali Lazar Zličić i njegov imenjak Arsić, a usputne nedaće sa zadnjom ložom imao je i prvi golman Emil Rockov. Svi oni brzo su se oporavili i nastavili s treninzima.

Izvor: RTV
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić