Početna Gradske teme Kviz znanja o klimatskim promenama u TC Bazaar

Kviz znanja o klimatskim promenama u TC Bazaar

klimatske-promene-jpg_660x330

Na prvom spratu tržnog centra Sad Novi Bazaar u Novom Sadu, u petak 5. juna, od 17 do 19 časova, udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” organizuje kviz znanja o klimatskim promenama.
Cilj programa je da se novosađani motivišu da brinu o životnoj sredini i unaprede svoja znanja o klimatskim promenama čije posledice mogu da se vide sve intenzivnije.

Svi koji u periodu od 17 do 19 časova budu posetili pult “Inženjera zaštite životne sredine” koji će biti postavljen na prvom spratu tržnog centra Sad Novi Bazaar moći će da učestvuju u nagradnom kvizu o klimatskim promenama i u zavisnosti od svog znanja osvoje prigodne nagrade.

Kviz se organizuje povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine.

Sve do početka industrijske revolucije, klima na Zemlji se menjala kao rezultat promena prirodnih okolnosti. Danas se termin klimatske promene koristi kada se govori o promenama za koje se smatra da su nastale kao rezultat čovekovih aktivnosti.

Adaptacija na klimatske promene je skup mera i aktivnosti koji će svako društvo, ali i pojedinac morati da sprovede kako bi način života i rada prilagodio novonastalim klimatskim uslovima. U zavisnosti koliko budemo u stanju da predvidimo i prilagodimo se novim klimatskim uslovima u tolikoj meri će naša životna sredina i mi sami, biti manje ili više pogođeni klimatskim promenama.

Početak adaptacije na klimatske promene jeste razumevanje razloga njihovog nastanka i načina na koje možemo da smanjimo ili prestanemo sa aktivnostima koje dovode do klimatskih promena.

Autor: RTV
Foto: www.ekologija.rs