Početna Gradske teme Lepše je na biciklu: Uspešno održan “Ns bike weekend”

Lepše je na biciklu: Uspešno održan “Ns bike weekend”

unnamed

Danas na Sunčanom keju održana je akcija „Ns bike weekend“. Svi prijavljeni učesnici imali su priliku da se provozaju turom na biciklu kroz Novi Sad, koja je trajala 40 minuta.

Akciju je podržala Novosadska biciklistička inicijativa. Nakon vožnje biciklom ispred Indeksove tribine naša poznata pevačica Tanja Banjanin izvukla je srećnog dobitnika koji je dobio sedam dana da boravi na Kopaoniku.

Nekim učesnicima Novi Sad je bio usputna stanica na planiranoj ruti u vožnji biciklom do Bugarske.

“Ja sam sa drugom krenuo iz Apatina, Dunavsku rutu vožnjom biciklom koja ide kroz celu Srbiju, od Bačkog brega do granice sa Mađarskom preko Negotina do Bugarske. Novi Sad nam je bio usput, zato smo se priključili akciji”, rekao je Maksim Polovina.

unnamed (3)

Ovu akciju podržali su i poznati Novosađani Tanja Banjanin i Nenad Pagonis.

“Danas sam ovde da bih promovisao zdrav način života, a Novi Sad je idealan za vožnju biciklovima”, rekao je naš poznati kik bokser Nenad Pagonis.

unnamed (4)

“Ja bicikli koristim kao vid rekreacije i kao prevozno sredstvo. Koristim ga svakodnevno da odem na posao i da se njime vratim kući”, kaže Tanja Banjanin.

unnamed (5)

Ima Novosađana koji vožnju bicikla koriste kao vid rekreacije i redovni su u toj aktivnosti.

Sa bicikla ne silazim, već šest godina za redom učestvujem na manifestacijama vezane za biciklizam, rekao je Milan Mišić.

unnamed (6)

Nekima je prijavljivanje za učestvovanje u akciji bio motiv da osvoje nagradu.

“Prošle godine sam osvojio putovanje na Zlatibor, zato sam se prijavio i ove godine u nadi da mi se opet posreći, kaže Vanja Vujović”, jedan od najmlađih učesnika.

unnamed (7)

“Došla sam da uživam u ovom prelepom vremenu i da osvojimo put na Kopaonik”, kaže Darija Vujović.

unnamed (8)

Putovanje na Kopaonik dobio je Robert Čilić, koji se nije nadao nagradi. On kaže da bicikli koristi kao prevozno sredstvo, njime svakodnevno ide na posao.

“Nisam se nadao nagradi ali izgleda sam imao sreće. Na Kopaonik ću povesti svoju lepšu stranu”, naveo je Robert.

49

Redakcija časopisa Lepota i zdravlje već drugu godinu održava ovu akciju sportskog vikenda, sa ciljem da promoviše zdrav način života.

Ns bajk vikend je jedna od aktivnosti koju Lepota i zdravlje promoviše u sklopu svog slogana “Budite lepi, vitki, zdravi i u formi”. Vežbanje i fitnes u prirodi, naročito kada je proleće, ne može ništa da zameni. Bjuti tretmani ne mogu da zamene ono što ljudskoj psihi i raspoloženju može da donese kao što je aktivnost u prirodi, a voznja biciklom je idealno za to, rekla je urednica časopisa Lepota i zdravlje Lidija Ćulibrk.

unnamed (10)

unnamed (1)

unnamed (2)

Autor: Lj. Kozarev, nshronika.rs