Početna Gradske teme Letnja Kritična masa okuplja bicikliste: Nova vožnja ovog petka, start iz Limanskog...

Letnja Kritična masa okuplja bicikliste: Nova vožnja ovog petka, start iz Limanskog parka

0

Prva letnja Kritična masa okupiće novosadske bicikliste ovog petka, 24. juna u novoj vožnji kroz ulice Novog Sada.

Vožnjom Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), inicijator i organizator vožnje, obeležava početak letnjeg raspusta i ukazuje na činjenicu da je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo i među školarcima, a pogotovo srednjoškolcima.

“Većina naših sugrađana je imala priliku da prolaskom pored mnogih srednjih škola vidi prepune bici parkinge i školska dvorišta, a ono što nas posebno raduje jeste da bajs ne voze više samo profesori, već i mladi”, poručuje NSBI.

Vožnja počinje iz Limanskog parka u 17 časova. Nastavlja se putem Limana i Grbavice, izlazi na Bulevar oslobođenja i upućuje se ka centru Novog Sada.

Odatle se Bulevarom Mihajla Pupina kolona kreće ka Keju žrtava racije, gde se vožnja završava.

Ova vožnja će biti malo kraća u odnosu na prethodne i obuhvatiće oko osam kilometara puteva, a uzimajući u obzir vrlo toplo vreme.

NSBI najavljuje novinu u aktivizmu koja podrazumeva ukrupnjavanje biciklističkih udruženja širom Srbije, s ciljem zajedničkog delovanja na višim nivoima.

“Novosadska biciklistička inicijativa Novi Sad, Ulice za bicikliste Beograd, Dunavski centar za kompetenciju Beograd i Sigurne staze Bor radiće zajedno na daljim unapređenjima infrastrukture, kao i donošenju novih propisa”, poručuju u NSBI.

Prethodna vožnja bila je izuzetno posećena i okupila je više stotina biciklista i biciklistkinja na Međunarodni dan bicikla.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay