Početna Gradske teme Manifestacija “Dečija nedelja” od ponedeljka u Novom Sadu, brojni besplatni sadržaji na...

Manifestacija “Dečija nedelja” od ponedeljka u Novom Sadu, brojni besplatni sadržaji na otvorenom

0

Manifestacija “Dečija nedelja” održaće se od 4. do 10. oktobra u Novom Sadu.

Tim povodom u Gradskoj kući predstavljen je program manifestacije.

Odlukom stručne komisije na osnovu pristiglih programa, ove godine je podržan predlog programa ‘Dete je dete, da ga volite i razumete’ koji realizuje Udruženje ‘Život kao inspiracija’ uz podršku Grada Novog Sada. Za ovu namenu je iz budžeta Grada izdvojeno milion dinara – rekla je Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković.

Koordinatorka projekta Ljiljana Maširević je istakla da je ovogodišnji promoter “Dečije nedelje” mladi džudista Veljko Milanović, učenik osmog razreda iz Stepanovićeva.

Kada je reč o programu ‘Dečije nedelje’, on je ove godine koncipiran tako da se svi događaji odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama. Trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne. Akcenat smo stavili na programe koji neguju zdrave stilove života namenjene svoj deci, uključujući i decu sa invaliditetom. U ovu aktivnost biće uključeni brojni sporstki klubovi iz Novog Sada koji će prezentovati svoje sportove s ciljem da ih približe deci. Tradicionalno, i ove godine organizujemo ‘Berzu knjiga’ koja će se održati u subotu, 9. oktobra ispred tržnog centra ‘Promenada’. Manifestaciju počinjemo koncertom u saletli u Dunavskom parku u ponedeljak, 4. oktobra u 12 časova, a zatvaramo koncertom na vodi – rekla je Maširević.

Manifestacija “Dečija nedelja” podrazumeva mnoge besplatne sadržaje i radionice na otvorenom koje imaju za cilj da afirmišu dečije talente.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay