Početna Gradske teme Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku

Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku

0

Počeli su radovi na zemljištu na kojem će do 1. septembra biti izgrađena kovid bolnica. Državni vrh bi u četvrtak, 29. aprila, trebalo da položi kamen temeljac za ovaj objekat.

Radovi su počeli sa manjim kašnjenjem s obzirom na to da je prvobitno planirano da počnu 20. aprila. Na licu mesta nalazi se veliki broj građevinskih mašina i na desetine radnika koji kopaju i ruše deo padine pored same petlje Mišeluk.

Na prostoru gde treba da se sagradi Kovid bolnica, kao i nekoliko pratećih objekata poput kuhinje i kapele, nema informacione građevinske table o tome ko izvodi radove, ko je investor i drugi podaci.

Reporteri novosadskih medija zatekli su na licu mesta geometre, radnike javnih preduzeća Puta, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Gradskog zelenila, privatne putarske firme Put-invest, kao i građevinske firme “Bauwesen” iz Lazarevca.

Gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, nakon što su jesenas objekti iste namene sagrađeni u Batajnici i Kruševcu, najavio je 2. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gradske vlasti su podržale ideju i izrazile nadu da će posle epidemije korona virusa objekat poslužiti kao Gradska bolnica.

Nekoliko nedelja kasnije je otkriveno da je za lokaciju izabran Mišeluk, a da će bolnica imati kapacitet od 200 mesta na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi.

Početkom aprila Skupština grada je donela odluku da Republici preda nekoliko parcela od 25.000 kvadrata i izdvoji 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da će za gradnja bolnice koštati 4,15 milijardi dinara, a od ranije poznato je da će se radovi finansirati preko Ministarstva odbrane.

Izvor: 021
Foto: Pixabay