Početna Gradske teme Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku

Mašine pripremaju prostor za kovid bolnicu na Mišeluku

Počeli su radovi na zemljištu na kojem će do 1. septembra biti izgrađena kovid bolnica. Državni vrh bi u četvrtak, 29. aprila, trebalo da položi kamen temeljac za ovaj objekat.

Radovi su počeli sa manjim kašnjenjem s obzirom na to da je prvobitno planirano da počnu 20. aprila. Na licu mesta nalazi se veliki broj građevinskih mašina i na desetine radnika koji kopaju i ruše deo padine pored same petlje Mišeluk.

Na prostoru gde treba da se sagradi Kovid bolnica, kao i nekoliko pratećih objekata poput kuhinje i kapele, nema informacione građevinske table o tome ko izvodi radove, ko je investor i drugi podaci.

Reporteri novosadskih medija zatekli su na licu mesta geometre, radnike javnih preduzeća Puta, Čistoće, Vodovoda i kanalizacije, Gradskog zelenila, privatne putarske firme Put-invest, kao i građevinske firme “Bauwesen” iz Lazarevca.

Gradnju kovid bolnice u Novom Sadu, nakon što su jesenas objekti iste namene sagrađeni u Batajnici i Kruševcu, najavio je 2. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gradske vlasti su podržale ideju i izrazile nadu da će posle epidemije korona virusa objekat poslužiti kao Gradska bolnica.

Nekoliko nedelja kasnije je otkriveno da je za lokaciju izabran Mišeluk, a da će bolnica imati kapacitet od 200 mesta na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi.

Početkom aprila Skupština grada je donela odluku da Republici preda nekoliko parcela od 25.000 kvadrata i izdvoji 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da će za gradnja bolnice koštati 4,15 milijardi dinara, a od ranije poznato je da će se radovi finansirati preko Ministarstva odbrane.

Izvor: 021
Foto: Pixabay