Početna Sport Rukometaši Vojvodine bolji od Vardara

Rukometaši Vojvodine bolji od Vardara

0

Rukometaši Vojvodine lako su pobedili Vardar 33:24 u poslednjem meču grupne faze regionalne SEHA lige. Novosađane u osmini finala, naredne nedelje očekuje dvomeč sa slovačkim Tatranom iz Prešova.

Nakon trijumfa protiv ukrajinskog Motora iz Zaporožja, Vojvodina je pobedila još jednog učesnika Lige šampiona, Vardar.

Dvostruki evropski prvak u Novi Sad je stigao bez reprezentativaca Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Poljske, dok su domaći odigrali bez Jovice Nikolića i trenera Borisa Rojevića koji su sa reprezentacijom Srbije u Grčkoj.

Vojvodina je od sredine drugog poluvremena u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu, zaustavili su Ruse Kalaraša i Dibirova, a raspoloženi golman Luka Arsenić je odbranama u nizu, omogućavao saigračima brze golove u kontrama.

Zahvaljujući odličnoj igri Branka Tomića, „crveno-beli“ su stekli 6 golova prednosti do poluvremena, a u nastavku su brzo stigli i do +9. Period dobre igre Vardara, kada su prepolovili zaostatak Novosađana nije dugo trajao, pa je pobeda Vojvodine mogla biti i izražena i dvocifrenom razlikom, da Dibirov nije postigao gol u poslednjoj sekundi meča, za konačnih 33:24.

Upravo je Rus bio najefikasniji igrač utakmice sa 9 golova, dva manje kod Vojvodine postigao je Branko Tomić. Uz njega, najzaslužniji za drugi trijumf Novosađana bio je sjajni golman, Luka Arsenić.

Vojvodinu naredne nedelje očekuje dvomeč osmine finala SEHA lige u Slovačkoj, sa Tatranom iz Prešova, dok će Vardar u prvoj eliminacionoj fazi igrati sa našim drugim predstavnikom, Metaloplastikom.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay