Početna Gradske teme Maturantski ples sutra na Trgu slobode

Maturantski ples sutra na Trgu slobode

maturanti,-ples-1-jpg_Manifestacija “Ples sa Evropom – Maturantska parada 2015” održaće se u petak, 22. maja na Trgu slobode.

Na manifestaciji će učestvovati 2.000 maturanata iz svih novosadskih srednjih škola. Istog dana u isto vreme ovakve parade održaće se u svim većim gradovima Evrope.

Ove godine parada će imati humanitarni karakter jer će u saradnji sa plesnim klubom “Bolero” u organizaciji učestvovati i Udruženja protiv dijabetesa grada Novog Sada, koje ove godine obeležava 53-godišnjicu najstarijeg Udruženja protiv dijabetesa u Evropi.  Aktivisti Udruženja će podeliti 2.000 velikih postera maturantima, sa fotografijom belog goluba koji raširenih krila nosi veliku plavu ružu – simbol borbe protiv dijabetesa i tekstom “Stop dijabetes Novi Sad!”, “Udruženje protiv dijabetesa” sa kojima će maturanati napraviti živi mozaik tako što će istovremeno podignuti velike postere plešući sa njima i time poslati poruku celoj Evropi u cilju podizanja svesti o dijabetesu.

Učesnici “Velikog Ginisovog kola” učešćem na ovoj manifestaciji najaviće događaj 5. oktobra – obaranje Ginisovog rekorda “Veliko Kolo” koje će takođe imati humanitarni karakter.

Program će početi u 11 časova.