Početna Gradske teme Medicinska škola “7. april” obeležila 76 godina postojanja, dobija novi blok i...

Medicinska škola “7. april” obeležila 76 godina postojanja, dobija novi blok i fiskulturnu salu

0

Novosadska Medicinska škola “7. april” obeležila je 76 godina od svog osnivanja. Proslava je pomerena za par dana zbog održavanja državne mature protekle nedelje, a po prvi put nije upriličena u svečanoj sali jer je taj prostor usled nedostatka kapaciteta pretvoren u učionice. Ipak, zaposleni i učenici ove škole imali su razloga za slavlje budući da će kroz dve godine dobiti značajno proširenje.

Nekada jedno od najmodernijih zdanja na teritoriji Vojvodine, zgrada u kojoj se nalazi medicinska škola postala je pretesna za nesmetano odvijanje nastave. Nakon skoro 60 godina izdvojena su sredstva za njenu nadogradnju.

“Prvi put posle mnogo decenija dobijamo jedan potpuno novi blok koji će nam umnogome olakšati rad u narednim decenijama tako da će kvalitet obrazovanja koji je u ovoj školi bio uvek vrlo visok, nastaviti da postojano traje”, kaže Đorđe Iskrin, direktor Medicinske škole „7. april“ Novi Sad.

Medicinska škola je godinama unazad najpopularnija srednja stručna škola. U proseku se 3 đaka prijavi na jedno slobodno mesto, a kako ističu u školi, od početka pandemije interesovanje za njihove smerove je još veće.

“Iz tih razloga grad Novi Sad je odlučio da finansira veliko proširenje ove škole, čak preko 2000 kvadrata će ova škola dobiti kroz dve godine sa novom fiskulturnom salom koja će biti blizu 300 kvadrata. Za ovu nameru smo u budžetu izdvojili preko 400 miliona dinara”, istakla je Dina Vučinić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Osim toga deo sredstava biće opredeljen i za opremanje stomatološke ordinacije, budući da je, napominje Vučinićeva, uz fizioterapeute, smer za zubnog tehničara najtraženiji.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad