Početna Gradske teme Međumesne karte jeftinije za srednjoškolce

Međumesne karte jeftinije za srednjoškolce

10952529_1579795862274292_743457092771563412_n

Srednjoškolci s područja novosadske opštine koji putuju u škole u mestima udaljenim do 50 kilometara od Novog Sada treba da podnesu zahtev u pisarnici Gradske kuće u Novom Sadu, da bi i u drugom polugodištu dobili deo troškova mesečne karte.

Grad Novi Sad će finansirati 40 odsto troškova međumesnog prevoza, a u izuzetnim slučajevima 80 odsto, ako je đak bez jednog ili oba roditelja, dete samohranog roditelja, iz porodice koje ostvaruje pravo na dečji dodatak, izbeglo, prognano ili raseljeno lice…

Prilikom podnošenja zahteva za tu povlasticu učenici koji su to pravo ostvarili u prvom polugodištu ne treba ponovo da prilažu dokumentaciju. Treba samo da podnesu zahtev, navedu ime i prezime, mesto i adresu stanovanja, kontakt-telefon, naziv i sedište auto-prevoznika, relaciju putovanja, naziv, adresu i mesto škole koju pohađaju.

Učenici koji prvi put podnose zahtev, podnose i posebnu dokumentaciju koja je naznačena na zahtevu za povlašćeni prevoz.

Za đake kojima se odobri pravo na povlasticu auto-prevoznik može potraživati novac od novosadske lokalne samouprave za procenat za koji je umanjio cenu mesečne đačke markice.

Umesto Gradske uprave za obrazovanje, koja je do 30. decembra 2015. finansirala pomenute trošove, tu naknadu će sada plaćati Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu tako što će s autobuskim prevoznikom sklapati ugovor o međumesnom prevozu učenika.

Izvor: Dnevnik
Foto: Facebook