Početna Gradske teme Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. maja

Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. maja

0

Međunarodni poljoprivredni sajam, 85. po redu, biće održan od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Na Poljoprivrednom sajmu biće zastupljeni u celom svetu poznati brendovi traktora i kombajna.

Kako se očekuje, najskuplji eksponat na sajmu biće “Holmer” T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cena tog kombajna je oko 600.000 evra. Najskuplji među traktorima biće guseničar “John Deere 8345 RT”. Svi posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme KITE DOO, a zainteresovani i da kupe za 300.000 evra.

Izlagači će posetiocima sajma uglavnom odobravati sniženja od tri do 10 odsto.

Za posetioce su u nagradnoj igri pripremljena dva traktora i roto freza. U pitanju su traktor “Belarus 622”, roto freza “Hisarlar” i traktor “John Deere 5045 d”.

Ulaznice će koštati 600 dinara, a mogu se kupiti i online. Za posetioce koji na sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama, plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od sedam do 12 godina. Porodični dan je u petak, 18. maja. Toga dana cela porodica, sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima Sajam, može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay