Početna Gradske teme Podnošenje predloga za Oktobarsku nagradu Novog Sada

Podnošenje predloga za Oktobarsku nagradu Novog Sada

0

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada poziva građane i građanke, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana i građanki, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade za 2018. godinu.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji grada.

Dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite, socijalnog i humanitarnog rada.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade podnose se do 15. septembra na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina broj 2.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/ThinkstockPhotos