Početna Gradske teme Objavljen spisak učesnika ovogodišnjeg Tamburica festa

Objavljen spisak učesnika ovogodišnjeg Tamburica festa

0

Svečanim otvaranjem izložbe slika, tamburaškom promenadom i otkrivanjem spomenika Marku Nešiću u Zmaj Jovinoj ulici, u Novom Sadu će 20. juna početi najveći svetski tamburaški festival – 11. Tamburica fest.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici Tamburica festa, festival će trajati četiri dana a najavljeno je više od 500 učesnika, među kojima su najveći tamburaški orkestri iz zemlje, regiona i Evrope. S obzriom na to da je zemlja prijatelj ovogodišnjeg festivala Narodna Republika Kina, već drugog dana će Novosađane i ostale posetioce tamburaškog festivala pozdraviti ambasador Kine u Beogradu, njegova ekselencija gospodin Li Mančang. Njegovoj ekselenciji je još početkom ove godine uručena tamburica na kojoj je muzički urednik festivala Danilo Ninković odsvirao ono što je kineski ambasador odmah prepoznao pa je tako oduševio prisutne čelnike festivala, kada je uzviknuo: “Pa, to je Osam tamburaša!”, navode organizatori.

Pored standardnog takmičarskog programa sa velikim i malim tamburaškim orkestrima, na različitim lokacijama u Novom Sadu u okviru 11. Tamburica festa, nastupiće i Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan, Marija Šerifović i Dženan Lončarević u okviru revijalnog dela festivala.

Za pasionirane ljubitelje tamburice biće pripremljen i prateći program, poput izložbi slika, otvaranja spomenika kompozitora tamburaških pesama Marka Nešića i sl.

Najveći deo programa Tamburica festa i ove godine će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo