Početna Gradske teme Međunarodni stručnjaci zaštite od požara i eksplozija u Novom Sadu

Međunarodni stručnjaci zaštite od požara i eksplozija u Novom Sadu

0

VTS_1453

U Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu sutra u 10 časova biće svečano otvorena 15. Međunarodna naučna konferencija “Zaštita od požara i eksplozija” i 5. Međunarodna naučna konferencija “Bezbednosni inženjering – požar, životna sredina, radna okolina i integrisani rizici”.

Konferenciju će otvoriti Direktor Visoke tehničke škole, dr Branko Savić, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, kao i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Naučnoj konferenciji od 5. do 7. oktobra 2016. godine prisustvovaće više od 100 stručnjaka iz oblasti zaštite od požara. Domaći učesnici sa cele teritorije Srbije podeliće znanja i iskustva sa kolegama iz Rusije, Slovačke, Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada školuje stručnjake iz oblasti zaštite duže od 30 godina. Danas se na studijskim programima Zaštite na radu, Zaštite od požara, Zaštite životne sredine i Civilne zaštite i stasavanja u vanrednim situacijama školuje godišnje upisuje oko 160 studenata. Škola je aktivan činilac sistema zaštite u zemlji, učestvujući u njemu ne samo obrazovanjem, već i svim oblicima saradnje sa privredom.

Konferencija se realizuje u saradnji Visoke tehničke škole, Tehničkog fakulteta u Zvolenu, Slovačka i Departmana za građevinu i geodeziju, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Tekst: Varvara Lazarević
Foto: Arhiva Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, Konferencija ZOP 2014.