Početna Gradske teme Memorijalni naučni skup u čast Milene Dalmacije

Memorijalni naučni skup u čast Milene Dalmacije

0

Milena_Dalmacija

Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine “Docent dr Milena Dalmacija”, četvrti po redu, održaće se u petak i subotu, 1. i 2. aprila od 10 časova u Sali za sednice 14/V na Prirodno-matematičkom fakultetu, Trg Dositeja Obradovića 3.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa biće voda, vazduh, zemljište, sediment, upravljanje otpadom i održivi razvoj.

Skup će se održati kao nastavak tradicije započete 2013. godine, i po prvi put će trajati dva dana.

U znak sećanja na Milenu Dalmaciju, koja je tragično stradala u požaru u diskoteci “Kontrast”, predavanja po pozivu na četvrtom memorijalnom skupu održaće dobitnici nagrade “Docent dr Milena Dalmacija”.

Ova nagrada se dodeljuje za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, a dosadašnje dobitnice su dr Gordana Vuković, dr Milena Lakićević i dr Jelena Prodanović.

Pored navedenih predavanja, rezultate svojih istraživanja prezentovaće mladi naučnici i istraživači, čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa.

Skup organizuju Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta i Fondacija “Dr Milena Dalmacija”.

Izvor: 021
Foto: Promo