Početna Gradske teme Merkur osiguranje i dr Feelgood održali predstavu za učenike OŠ “Dušan Radović”

Merkur osiguranje i dr Feelgood održali predstavu za učenike OŠ “Dušan Radović”

0

U Osnovnoj školi “Dušan Radović” u Novom Sadu predstavnici Merkur osiguranja i dr Saša Plećević, javnosti poznatiji kao dr Feelgood održali su besplatnu interaktivnu predstavu za učenike prvog i drugog razreda. Predstava pod nazivom “Zdravo dete” deo je preventivne akcije Merkur osiguranja u školama širom Srbije, koja traje više od pola godine. Cilj akcije je da deca nauče da je ključ zdravlja pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost.

“Kroz radionice programa ‘Zdravo dete’ deca uče o usvajanju zdravih navika, značaju pravilne ishrane i ulozi redovne fizičke aktivnosti. Veoma je važno što dr Feelgood-a deca gledaju na televiziji, te se poistovećuju sa njegovim navikama i onim što on promoviše, dakle, ona kroz igru usvajaju zdrave navike i mislim da je to najbolji način da dopremo do njih”, rekla je Irena Popović Jarčov iz Merkur osiguranja.

Dr Feelgood u toku predstave sa decom pravi šejkove, ona učestvuju u igri pogađanja i kvizu, a najbolji su nagrađeni prigodnim poklonima.

Pomoćnik direktora škole “Dušan Radović”, Olivera Racić zadovoljna je utiskom koji je predstava ostavila na decu.
“Zahvaljujem se Merkur osiguranju što su nam ukazali čast, posetili našu školu i kroz interaktivnu predstavu promovisali zdrav način ishrane”, rekla je gospođa Racić.

“Deca su prezadovoljna, jer to nije obična predstava. Uglavnom su na predstavama deca posmatrači, a ovde su bili aktivni učesnici. Nadam se da će dr Feelgood i predstavnici Merkur osiguranja da nam ponovo dođu u goste, jer imamo još dve školske zgrade i ta deca bi se takodje radovala da učestvuju u takvoj predstavi”, zaključila je pomoćnica direktora.

Inače, osnovna škola “Dušan Radović” ima blizu 1900 učenika, raspoređenih u 70 odeljenja u tri školske zgrade, što je čini najvećom u Novom Sadu i Vojvodini. U toj školi je mešovita struktura dece i tu školu pohađaju dec a iz osetljivih socijalnih grupa. Upravo to je bio razlog, kažu u Merkur osiguranju, što su je odabrali kao prvu od niza škola koje će posetiti u Novom Sadu.