Početna Danas u gradu Novi Sad dobija program razvoja turizma do 2022. godine

Novi Sad dobija program razvoja turizma do 2022. godine

0

Grad Novi Sad će u narednom periodu dobiti program razvoja turizma Novog Sada za period od 2018. do 2022. godine, saznaje 021. Ovaj program će za Novi Sad uraditi “Centar za istraživanja i studije turizma” nakon javnog tendera na kome su bili jedini ponuđač, a iz budžeta grada za ovo će biti izdvojeno 4.080.000 dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, cilj izrade programa je da omogući “održivi ekonomski, ekološki i socijalni razvoj turizma u Gradu”, dovede do jačanja konkurentnosti turističke privrede i sa njom povezanih delatnosti na domaćem, regionalnom i međunarodnom tržištu, kao i da se poveća direktno i ukupno učešće sektora turizma u bruto domaćem proizvodu Grada, da se poveća broj zaposlenih u turizmu i konačno unapredi ukupni imidž Novog Sada.

“Prioritet je postizanje povećanja konkurentnosti i deviznog priliva, rast domaćeg turističkog prometa, ali i rast broja zaposlenih. Potrebno je obezbediti dugoročnu zaštitu prirodnih i kulturnih resursa u funkciji turizma i zaštitu potrošača u skladu sa evropskom praksom, ali i ukupno poboljšanje kvaliteta života stanovnika Novog Sada”, navela je Uprava za privredu u dokumentaciji.

Vremenski period za izradu prve verzije dokumenta Program razvoja turizma do 2022. je ne duže od 180 dana. Nakon datih komentara ponuđač će imati 30 dana da unese dodatne komentare i potrebne izmene u finalnu verziju dokumenta. Tokom izrade dokumenta, “Centar za istraživanja i studije turizma” će morati da održi radionice sa svim akterima turističke privrede i konsultuje se sa Socialno-ekonomskim savetom Grada i Savetom za razvoj turizma Vojvodine.

Autor i foto: 021.rs