Početna Gradske teme Merna kola završila testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad

Merna kola završila testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad

0

Merna kola kompanije nemačkih železnica Dojče Ban Sistemtehnik završila su testiranja pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada.

Tokom testiranja, kako su istakli u “Infrastrukturama železnice Srbije”, u potpunosti je bila očuvana bezbednost železničkog saobraćaja, nije bilo saobraćajnih incidenata i testiranja su uspešno i prema planu završena.

U narednom periodu stručnjaci ove nemačke kompanije uradiće izveštaj i analizu o testiranjima na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad i dostaviti ih “Infrastrukturi železnice Srbije”, najavili su u saopštenju i dodali da se dalja testiranja između Beograda i Novog Sada nastavljaju svakodnevno.

Naredne nedelje biće intenzivirane probne vožnje “Štadlerovih” vozova na brzoj pruzi, sa velikim brojem polazaka i vožnji svakoga dana, istakli su u saopštenju i objasnili da se na taj način obavljaju probe železničke kompozicije za saobraćaj brzine od 200 kilometara na sat, a mašinovođe stiču neophodno iskustvo za upravljanje ovim vozovima.

S obzirom na to da se testiranja na brzoj pruzi nastavljaju, organizacija putničkog železničkog saobraćaja koja je uvedena još 17. januara i dalje je na snazi i svakodnevno će od 6:30 do 17:30 časova biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, podsećaju u “Infrastrukturi železnica Srbije”.

Građane su upozorili da je prelaženje preko brze pruge na nedozvoljenim mestima zabranjeno i opasno.

“Nepoštovanjem ovih pravila kako sada tokom testiranja, tako i nakon uspostavljanja redovnog saobraćaja vozova na brzoj pruzi, građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog transporta”, naglašavaju u saopštenju.

Izvor: 021.rs
Foto: Infrastruktura železnice Srbije