Početna Gradske teme Nova zgrada za tehnički pregled vozila na Futoškom putu

Nova zgrada za tehnički pregled vozila na Futoškom putu

0

Kako bi se što efikasnije radilo i uskladilo sa novim normama, u garaži JGSP Novi Sad na Futoškom putu, izgrađena je zgrada za tehnički pregled, u cilju veće ispravnosti i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Preduzeće je tom investicijom dobilo nov objekat opremljen najsavremenijim uređajima za tehnički pregled, kompjuterizovan, sa ugrađenim kamerama i tehnološkim linijina snabdevnim kanalima i svim instalacijama koje ispunjavaju zakonske uslove.

“Površina objekta je oko 640m2 svi uslovi su stečeni što se tiče i opreme, sav objekat je klimatizovan sa izduvnim gasovima što znači da ćemo sa novim uredjajima povećati bezbednost građana vozača i saobraćaja uopšte”, rekao je Mirko Dobrijević, šef Odeljenja tehničkog pregleda.

Kako ističu u JGSP, tehnički pregledi vozila radi se dva puta godišnje, uz najsavremeniju opremu, poput uređaja za kontrolu kočionih sila, razvlakačice, i analizatora izduvnih gasova sa indikatorom merenja temperature i broja obrtaja.

“Znači nam puno zato što je objekat nov, automatizovan, novi su uređaji, lakše je kontrolisati vozila, i držati tehničku ispravnost na propisanom nivou”, rekao je Željko Nedić, kontrolor tehničkog pregleda.

Stari tehnički pregled sagrađen je 1962, dve godine kasnije dobija dozvolu za rad. Taj tehnički pregled sada je odjavljen, ali su valjci ostali u funkciji, tako da se na tom mestu autobusi mogu pregledati i pre dolaska na novi tehnički pregled, čime se dodatno obezbeđuje njihova ispravnost.

Izvor: RTV
Foto: NSHronika.rs