Početna Gradske teme Meštanima Artiljeva nepoznata lica nude nelegalno priključenje na vodovod

Meštanima Artiljeva nepoznata lica nude nelegalno priključenje na vodovod

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” upozorilo je građane naselja Artiljevo u Sremskoj Kamenici da su se pojavila NN lica koja pokreću inicijativu za izgradnju vodovodne mreže u ovom naselju.

Prema njihovim saznanjima, građanima ovog naselja te osobe nude izgradnju nelegalnog priključka na nelegalno izgrađenu vodovodnu mrežu po ceni od 37.000 dinara.

– JKP “Vodovod i kanalizacija” ovim putem obaveštava građane Artiljeva da je reč o nelegalnim radnjama, te da naše preduzeće nije sklopilo nikakav ugovor o saradnji sa licima koja su odgovorna za ovu prevaru. Takođe, obaveštene su i sve nadležne inspekcijske službe u Novom Sadu – navedeno je u saopštenju Vodovoda.

Zimus je iz ovog preduzeća navedeno da u Novom Sadu ima gotovo 300 kilometara nelegalno sagrađene vodovodne mreže priključene na sistem vodovoda. Vodom se iz ove mreže snabdeva nešto manje 10.000 potrošača koji i pored nelegalnih priključaka – ipak plaćaju utrošenu vodu. Na magistralne cevovode za Petrovaradin i Sremske Karlovce pet puta je pokušano nelegano priključenje, a dva evidentirana su u naselju Adice, rečeno je tada.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay