Početna Danas u gradu “Baby Exit” danas i sutra na Tvrđavi

“Baby Exit” danas i sutra na Tvrđavi

0

Najveći porodični festival u regionu, 17. po redu “Baby Exit” biće održan tokom vikenda, od 16 do 19 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tradicionalno će predstaviti bogat program, kao i mnoštvo izvođača, sa željom da na jedinstven način afirmiše značaj porodice i važne društvene ciljeve za odrastanje dece.

U okviru manifestacije, redakcija lista za decu “Neven” pravi veliku promociju letnjeg trobroja, koji će verni čitaoci moći da priušte po ceni jednog primerka, a na svim kioscima u Srbiji, kao i u svim školama, pojaviće se pre letnjeg raspusta. U saradnji s “Dino parkom” iz Novog Sada, kao i sa Zlatibora, “Neven” je za posetioce pripremio brojna iznenađenja i nagrade. U nedelju će mališanima dobro poznata Vila Četkica oslikati prolećnu princezu Nevenu i krunisati je cvećem.

Značajnu ulogu na “Baby Exit”-u imaće i Dom zdravlja “Novi Sad”, koji će deci kroz igru i akcije na temu “Zdravo dete, srećno dete” i “Pravilna tehnika pranja zuba”, ukazati na važnost redovne, pravovremene vakcinacije, smanjiti strah od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovati ih o tehnici pravilnog pranja zuba, važnosti pravilne ishrane, redovnoj higijeni ruku, oprezu u saobraćaju i slično. Nagrada za decu je bojanka, a roditelji će dobiti zdravstveno-edukativne letke za obnovu već stečenih znanja i sticanje novih.

“Baby Exit” je prihvatio misiju da u narednom periodu stvori ambijent za razvoj i afirmaciju talentovane i kreativne dece za ponos nacije. Dobar okvir društva kroz čvrste temelje kulture mladog čoveka, jedan je od osnovnih zadataka manifestacije.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay