Početna Gradske teme Milan Kosanović novi sportski direktor Vojvodine

Milan Kosanović novi sportski direktor Vojvodine

Fudbalski klub Vojvodine juce je predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora.

Na taj način se Kosanović vratio u klub – prethodno je sedam godina bio trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole “Ilija Pantelić”.

Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić rekao je da je zadovoljan zbog angažovanja Kosanovića, naglasivši da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

Sa postavljanjem novog sportskog direktora smo čekali zbog toga što smo želeli da definišemo politiku kluba i napravimo plan njegovog razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače – izjavio je Samardžić, dodavši da Vojvodina ubuduće mora da živi i od prodaje igrača.

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Milan Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

Poslednjih godina izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj FK Vojvodine u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba. Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno – izjavio je Kosanović i dodao da će njegova saradnja sa Lalatovićem doneti samo korist za FK Vojvodinu.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina