Početna Gradske teme Milan Veselinović: Svi obećavaju kule i gradove, ali stvarnost je drugačija

Milan Veselinović: Svi obećavaju kule i gradove, ali stvarnost je drugačija

0

Milan Veselinovic  (1)

U razgovoru sa predsednikom folklornog udruženja “Veliko kolo” Milanom Veselinovićem, povodom predstojećih izbora, saznali smo šta on misli o trenutnoj situaciji u našem gradu, šta je, po njegovom mišljenju, “gorući problem”, te šta bi nova vlast trebalo prvo da uradi kako bi građani Novog Sada osetili boljitak u odnosu na protekle tri i po godine.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Gradska vlada radi u skladu sa zakonom i mogućnostima. Trudila se da u svim sferama omogući bolji život i rad naših građana. Bilo je dosta rada i napretka, ali moglo je i bolje! Zna se kad i kako se grešilo, pa ubuduće oni ili neko drugi treba da uče na greškama i ispravljaju ih, kao i to da treba ići dalje. Treba raditi, ali i slušati druge ideje, predloge i zahteve. Bilo je dobro, ali, moglo je i bolje!

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Svaka nova vlast ima puno predloga i ideja, zahteva. Svi obećavaju kule i gradove, sve je to lepo i krasno, ali stvarnost je drugačija. Treba se sagledati rana situacija, po mom mišljenju treba se posebna pažnja posveteti deci i mladima. Omogućiti da se što više dece bavi sportom (otvoriti igrališta i sportske centre) otvoriti što više radnih mesta. Mlade uputiti gde, šta i kako, da imaju što više obaveza, da imaju što manja “slobodnog vremena”. Znači: deca, mladi, sport, kultura.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Što se tiče gradonačelnika, mislim da bilo koji drugi dođe, ne bi mogao ništa više da uradi nego ovaj sadašnji, jer on radi prema mogućnostima sa kojima raspolaže tj. sredstvima koja su mu data na raspolaganje. Cilj svakog gradonačelnika jeste da u toku svog mandata uradi što više lepih stvari za svoj grad i svoje sugrađane. Svako od njih želi da se njegov mandat pamti po lepim događajima, ulaganjima u svim sferama, a posebno u sportu, kulturi… To znači da prioritet budu deca i omladina, jer su oni budućnost svakog grada.

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva