Početna Gradske teme Miloš Vučević očekuje novi mandat gradonačelnika

Miloš Vučević očekuje novi mandat gradonačelnika

milos-vucevic_660x330

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da očekuje da će ponovo biti kandidat SNS-a za gradponačelnika Novog Sada, te da bi 17. juna trebalo da budu održane dve sednice Skupštine Grada Novog Sada.

“Sa predsednikom gradskog odbora Zelene stranke, Slobodanom Cvetkovićem, danas napismeno, a sa SVM-om ranije načelno, SNS je dogovorio prve gradske kolacije u Novom Sadu. Do 17 juna, kaže Vučević, biće završeni razgovori i sa ostalim strankama. Želja mu je “što šira koalicija”.

Ne bih isključio sve one koji nisu apriori protiv. Do sad sam razumeo da DS i Dosta je bilo nisu izrazili spremnost da razgovaraju i mi to cenimo, a sa svima ostalim smo spremni da razgovaramo. Ne bih isključio nikoga unapred. Nema tu intimnih relacija, da li mi je neko bliži ili nije bliži. Očekujem da razgovaramo sa SPS-om i sa Ligom i sa SRS-om – izjavio je Vučević na stranačkoj konferenciji za novinare.

Cilj je da se 17. Juna odrze dve sednice Skupštine grada, prva konstitutivna i izbor predsednika, a u drugoj izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća – rekao je Vučević i potvrdio da će ostati na mestu gradonačelnika Novog Sada.

Mislim da će SNS predložiti mene za gradonačelnika, a razgovor očekujem bukvalno svakog dana. 

On najavljuje i rebalans budžeta, ali i promene i provere u pojedinim gradskim preduzećima.

Sad ćemo mi da proverimo prvo kako SPENS i Zelenilo iznajmljuju javne površine Novog Sada, da vidimo da li je Spens mogao da iznajmi celo Sajmište da građani nemaju ni milimetar slobodnog prostora, da vidimo zašto onda naplaćujemo karte za Štrand građanima ako moraju da posle plate ležaljke jer nema metra praznog na Štrandu?! To će sada Grad sve da ispita, pošto ni Spens ni Zelenilo nisu vlasnici toga. I baš me briga da li je član SNS-a ili neke druge stranke direktor preduzeća – kazao je Vučević.

Kako se navodi u saopštenju Zelene stranke, sporazum je potpisan u želji da se pokaže da “politika može biti drugačija od one na koju smo navikli”.

Sporazum podrazumeva ostvarenje sedam ciljeva, odnosno rešavanje problema deponije, izmene odluke o socijalnoj zaštiti, nove zelene površine, rešavanje problema animalnog otpada i zbrinjavanje pasa lutalica, kao i izgradnju “Adrenalin parka” u Kameničkom parku i podzemnih i nadzemnih garaža, kao i novosadski gradski internet.

“Saradnja u gradskoj skupštini Novog Sada oslikavaće se u međusobnoj podršci navedenim tačkama, kao i drugim predlozima koji će biti u interesu Grada Novog Sada i rešavanju komunalnih problema, kao i podizanju kvaliteta života u gradu na viši nivo”, navodi se u saopštenju Zelene stranke.

O svim ostalim bitnim predlozima, predstavnici gradskih odbora SNS i Zelene stranke će se naknadno dogovarati, dodaje se u saopštenju.

“Iskreno verujemo da ćemo potpisivanjem ovog sporazuma doprineti daljem razvoju Novog Sada, kao i da ćemo znatno unaprediti kvalitet života Novosađana”, poručila je Zelena stranka.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad