Početna Gradske teme Sud naredio petočlanoj porodici da preda svoju kuću komšiji zbog spora oko...

Sud naredio petočlanoj porodici da preda svoju kuću komšiji zbog spora oko ograde

Porodica-privatna-arhiva

Sudski izvršitelj odložio je iseljenje porodice Ljubičić iz dela kuće u Ulici Radoja Domanovića broj 62 na Salajci koja je nakon sudskog spora pripala njihovom komšiji Nedeljku Trifkoviću.

Iseljenje je pomereno za 25 dana, jer se porodica Ljubičić nije iselila iz dela kuće koja je pripala Trifkoviću. Sudskog izvršitelja su u jutarnjim satima pored Ljubičića u dvorištu kuće dočekali njihovi prijatelji koji su došli da im pruže podršku.

Sin treba da maturira, a ćerka mi je studentkinja i pre nekoliko dana je bila na operaciji. Treba da se odmara i leči, a ne da prolazi kroz sve ovo. Veoma teško živimo, a za 25 dana nas očekuje ista agonija – kaže Anđa Ljubičić koja u kući živi sa troje dece i suprugom.

Petočlana porodica živi u teškim materijalnim uslovima, a od kraja prošle godine nemaju struju ni vodu. Komšija je na osnovu sudske odluke tražio da porodica ostane bez struje i vode.

Deo kuće je posle izgubljenog sudskog spora i neplaćene odštete od oko pola miliona dinara i još skoro toliko drugih troškova pripao Trifkoviću.

Ljubičići su uložili žalbu pred Apelacionim sudom i očekuju odgovor, te se nadaju da će sud vratiti slučaj na početak.

Ljubičići su izgubili deo kuće u koju su se uselila 2001. godine, jer je komšija Trifunović podneo tužbu za uzurpiranje dvorišta, konkretno ograde. Sud je presudio u korist komšije Trifkovića da mu je uzurpirano dvorište, pa je odredio da mora da plati pola miliona dinara za odštetu i još 200.000 dinara sudskih troškova.

Toliki novac Ljubičići nisu imali, a prošlogodišnja prodaja njihove kuće na licitaciji nije bila uspešna, pa je sud odlučio da je na ime odštete dodeli komšiji Trifkoviću.

Komšija koji je poveo spor, a koji je takođe juče prisustvovao pokušaju iseljenja, pretio je svim novinarima koji su došli da izveštavaju da će ih tužiti. Napomenuo je da se sve radi po zakonu, i konstatno pretio novim tužbama.

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva