Početna Gradske teme Miloš Vučević: Očekujem još izraženiju komunikaciju sa civilnim sektorom

Miloš Vučević: Očekujem još izraženiju komunikaciju sa civilnim sektorom

milos-vucevic_660x330

U Novom Sadu danas je održana panel diskusija u okviru Beogradskog foruma civilnog društva, a kako je rečeno, cilj je da se razgovara o tome kako da se udruže resursi koji će pomoći da države što pre postignu rezultate u ključnim oblastima kako bi se što brže približili članstvu u Evropskoj uniji.

Forum se organizuje pod patronatom Serije susreta Zapadnog Balkana u Novom Sadu i Beogradu, a panel diskusiji u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević navodeći da očekuje da posle takvih događaja u budućnosti bude još izraženija komunikacija između civilnog sektora i predstavnika vlasti država regiona.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu Grada Novog Sada, Vučević je istakao da mu je drago što je Novi Sad grad domaćin Foruma koji je posvećen saradnji nevladinog sektora i javnog sektora, a što doprinosi uklanjanju barijera koje postoje na tom planu.

Ovde je pažnja takođe posvećena međuregionalnoj saradnji na ovom području, a u kontekstu integrativnih procesa kroz koje prolazi i naša država, pa sam zahvalan organizatorima što su deo programa Foruma organizovali u Novom Sadu – rekao je Vučević.

Beogradski forum civilnog društva je zajednička inicijativa Evropskog fonda za Balkan (EFB) i ERSTE fondacije, koja se realizuje uz podršku Regionalnog saveta za saradnju i Evropske delegacije u Srbiji, kao i uz blisku saradnju sa Evropskim pokretom u Srbiji, Lokalnim savetom u Novom Sadu, Centrom za regionalizam, EU info kutkom u Novom Sadu i Pokrajinskim sekretarijatom za nauku i tehnološki razvoj.

U saopštenju je navedeno i da će zaključci foruma predstavljati osnovu za formulisanje skupa poruka koje će biti upućene Pariskom samitu Zapadnog Balkana.

Izvor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad